Henk Bodewes Keramiek Hoogezand

Geplaatst: 11 mei 2016 in kunst, Uncategorized

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Bodewes1Onlangs kreeg het Museum station Kropswolde een 22 tal foto’s van Henk Bodewes (Hoogezand 1932) van een van zijn keramiek presentaties. Bodewes was vertegenwoordiger en groothandelaar van onder anderen Erica keramiek uit Hoogezand, Adco Groningen en de Confido fabriek in Harkstede en Westerbroek Confido 2 van W.Patje. De keramiek uitstalling op deze foto’s was gehouden in Hoogezand, nog voor het sluiten van de Groninger ceramiek fabrieken. De foto’s laten voornamelijk Erica Adco en Cinfido aardewerk zien.

Na het sluiten van de fabrieken begon Bodewes zelf keramiek te maken. Hij had hiervoor geen opleiding maar kreeg het vak door de jaren heen aardig onder de knie. Als professionele keramist opende hij een eigen winkel in Martenshoek waar hij naast eigen werk ook werk van  El Seraaf uit Ruischerbrug verkocht. El Seraaf was van Gnodde -Marsman en Ernst Venema. Ernst Venema had eerder als keramisch-decor schilder bij de Erica fabriek in Hoogezand gewerkt.

Na een aantal jaren verplaatste Bodewes zijn winkel naar de Reensche compagnie in Hoogezand nabij het winkelcentrum Goorecht. Hier heeft hij ruim twintigjaar gezeten en als zelfstandig keramist gewerkt. Na het sluiten van zijn winkel in 2011 is Henk Bodewes ook gestopt met het maken van keramiek maar heeft nog altijd een website met
impressies van zijn vrije werk.Bodewes

http://henkbodewes.weebly.com/


MVRG Martijn Lagerwerf

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s