.De TRUCK van rijwielfabrikant Veeno uit Bedum.

Geplaatst: 19 juni 2018 in Uncategorized

Nieuw in de Groninger rijwiel collectie. De TRUCK van rijwielen fabrikant Veeno uit Bedum. Een zeldzaamheid onder een dik laag stof en op de trappers na helemaal origineel. Geen achteruit trap rem, alleen uitgerust met voorstempel. Dus opgepast bij gebruik. De smidshulp Pieter van der Veen kwam uit Hoogezand en begon op jonge leeftijd in 1908 zijn eigen rijwielwerkplaats in Bedum. Deze groeide uit, naast Fongers Groningen en Gruno Winschoten tot een van de bekendste en grootste rijwielfabrieken in het noorden. In de collectie van het Groninger rijwielen Museum Station Kropswolde bezit een Veeno Rijwiel uit 1910. Deze zeldzame goed onderhouden TRUCK uit de jaren dertig dook op in Hoogezand. En geweldige aanwinst voor de collectie Groninger rijwielen! Wat in het noorden nog aan de fabriek herinnerd is de naam VEENO van het winkelcentrum op het vormalige fabrieksterrein en deze rijwielen.

(de Groninger merkenlijst van museum station Kropswolde – Veeno /NV Rijwielenfabriek “Veeno“, Fabricage-, import-, export-, en reparatie van- en handel in rijwielen met hulpmotor en carriers met hulpmotor. Bedum. 1908-1967.
(Veeno, Holfa, Tors, Truck) In het G.R.M te Kropswolde is een van de eerste Veeno rijwielen (1910) opgenomen. Ook heeft het museum een New Beeston uit +- 1910 van de de rijwielfabriek Bronda die in de dertiger jaren bij de Veeno een nieuwe moffel behandeling kreeg en voorzien is van de bekende Veeno -anti -roest transfers.)

MVRG Martijn Lagerwerf

 

 

 

Advertenties
reacties
  1. […] über .De TRUCK van rijwielfabrikant Veeno uit Bedum. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s